De ukIQ specialisten

Lilian van der Poel

ukIQ Gouda
lilian@ukiq.nl
ukiq@ukiq.nl

Lilian Van der Poel is de initiatiefnemer van ukIQ landelijk en is begeleider in van de groep in Gouda. Zij draait sinds 2014 deze groep en heeft zo’n 7000 observatie-uren van jonge kinderen erop zitten. Zij draait de groep inmiddels sinds 2017 met Nuccia van der Poel. Nuccia is naast ervaringsdeskundige ook psycholoog en is een ster in het omgaan met deze doelgroep. Samen vormen zij een ijzersterk team, dat heel goed in staat is om zuivere observaties te doen van jonge begaafde kinderen. Vanuit de observaties begeleiden zij de ouders en ook de ontvangende scholen, zodat het kind een gezonde start kan maken op de basisschool.

www.xl-leren.com

Veerle Verheij

ukIQ Krimpen aan den IJssel
veerle@ukiq.nl

Mijn naam is Veerle, als provocatief coach ben ik altijd op zoek naar jouw veerkracht, hiervoor zet ik met alle liefde warmte en prikkelende humor in.

Als ik niet met volwassenen werk, stamp ik in de modder en voer ik filosofische gesprekken met de peuters van mijn ukIQ peutergroep.
Ook denk ik graag mee over passend onderwijs van hoogbegaafde leerlingen en zet ik hen in hun kracht door hun intensiteit onder de loep te nemen.

De afgelopen jaren heb ik de kracht van de volgende toverformule ontdekt:
warmte + humor = verbinding
Als jij je begaafdheid gaat omarmen, ontdek je je talent en leer je surfen op de golven van je intensiteit.

www.talent-iq.nl

Chiara van der Poel

ukIQ Utrecht-Lunetten
chiara@ukiq.nl

Nuccia van der Poel

ukIQ Utrecht-Lunetten
ukIQ Gouda
nuccia@ukiq.nl

Annelies Fokkinga

ukIQ Enschede
annelies@ukiq.nl

Hoogbegaafdheid is mijn passie. Op verschillende manieren begeleid ik hoogbegaafden, individueel, in plusklassen, ouders, leerkrachten, volwassenen en kinderen. Ik heb mij daarin vooral gespecialiseerd in peuters en kleuters met een ontwikkelingsvoorsprong.

Mijn opleiding heb ik gevolgd bij Novilo. Door mijn ervaring als leerkracht basisonderwijs weet ik hoe hoog de werkdruk in de klas kan zijn om ieder kind te willen bieden wat hij nodig heeft. Ik ben tevens ukIQ  en ukIQ XL specialist, daarbij begeleid ik ouders van een peuter met een ontwikkelingsvoorsprong en draai ik de ukIQ en ukIQ XL  groep.

Als ouder van hoogbegaafde kinderen ervaar ik beide kanten van de medaille. De talenten van deze kinderen, maar ook de uitdagingen waar ze tegen aan lopen. En de zoektocht hoe je thuis en op school je zoon of dochter het best kan begeleiden.

www.contigocoaching.nl

Nadya Arabi

ukIQ Zoetermeer
nadya@ukiq.nl

Ik ben Nadya Arabi van ukIQ Zoetermeer en Be good, NA Learning & Coaching. Ik begeleid en coach kinderen met leerproblemen en hoogbegaafdheid. Daarnaast bied ik ook speltherapie aan binnen mijn praktijk. Ik ondersteun bij het versterken van veerkracht, zelfvertrouwen en zelfbeeld, zodat zij beter bestand zijn tegen tegenslagen, stress en juist weer kunnen genieten en groeien. Het belang van het kind staat altijd voorop en daarom stem ik de sessies af op de behoefte van het kind. Bij Be Good NA Learning & Coaching en speltherapie-Zoetermeer vind je verschillende trajecten zoals Coaching, speltherapie, ondersteuning bij hoogbegaafdheid, ukIQ, didactisch onderzoek en remedial teaching.

www.nalearningcoaching.nl

Paula van Bekkum

ukIQ Rijnsburg
paula@ukiq.nl

Ik ben Paula van Bekkum, 46 jaar en woon in Rijnsburg. Ik heb een praktijk Talentbegeleiding ’t Vlindertje waar ik kinderen met een ontwikkelingsvoorsprong of hoogbegaafde kinderen begeleid. Ik begeleid zowel kinderen 1-op-1 als ouders, tevens draai ik een ukIQ groep.

www.talentbegeleiding.vlindertje.nl

Aline Oving

ukIQ Buitenpost
aline@ukiq.nl

Cilleke van Gijze-Markslag

ukIQ Hazerswoude-Rijndijk
cilleke@ukiq.nl

Cilleke van Gijzen-Markslag, ukIQ specialist, talentbegeleider, ambulant jeugd- en gezinsbegeleider en eigenaar van Spring Talentbegeleiding.
Specialismes: ontwikkelingsvoorsprong; hoogbegaafdheid; het jonge kind; ouderbegeleiding; dubbel-bijzonder; Positive Discipline: positief opvoeden bij (vermoedelijke) hoogbegaafdheid.

www.springtalentbegeleiding.nl

Marjolijn Verhaar

ukIQ West-Brabant
marjolijn@ukiq.nl

Mireille Veninga

mireille@ukiq.nl

Jolanda Duran-Both

ukIQ Oudewater
jolanda@ukiq.nl

Claudia Overdijk

ukIQ Nijmegen
claudiaoverdijk@ukiq.nl

Hoi, ik ben Claudia. Ik ben het gezicht achter Clever Cheetah en ukIQ specialist van ukIQ Nijmegen. Elke maandag en vrijdag is er in Nijmegen Lent een ukIQ peergroup voor peuters met een ontwikkelingsvoorsprong. Ik ben gespecialiseerd in jonge kinderen met een ontwikkelingsvoorsprong. Ik geef begeleiding aan (vermoedelijk) hoogbegaafde kinderen en ik bied advies en ondersteuning aan ouders, scholen en kinderopvangorganisaties. Heb je vragen of wil je een keer kennismaken? Voel je vrij om contact op te nemen!

www.clevercheetah.nl

Sjors Hoekstra

ukIQ Zoetermeer
zoetermeer@ukiq.nl
sjors@ukiq.nl

Hi jij daar! Leuk dat je op deze site terecht bent gekomen en bij mij kijkt. Ik ben Sjors. Samen met mijn man hebben we een goed lopende zaak en zijn wij ouders van 4 jongens. En werk ik voor ukIQ onder de naam Happy Little Souls. Het begeleiden van peuters met een ontwikkelingsvoorsprong. Het is iets wat in 2018 op mijn pad kwam vanwege één van onze 4 jongens en daarna altijd in mijn hoofd heeft rond gespookt. En ineens viel alles op zijn plek. ukIQ specialist. Ik geloof namelijk echt dat deze kinderen het nodig hebben om samen te kunnen komen met gelijk gestemde kinderen. Om naast een gezellig samenzijn hier de uitdaging te krijgen die ze nodig hebben. Want hoe fijn is het voor hun om zo te kunnen groeien en om vol zelfvertrouwen ook verder te bloeien tot happy little souls. Dit gun ik het kind en elke ouder.

Katja Scheffer-van Wijnen

ukIQ Emmen
katja@ukiq.nl

Ik ben Katja Scheffer-van Wijnen van ukIQ Emmen. Vanaf januari 2024 start ik aan huis mijn eigen ukIQ groep voor kinderen met een ontwikkelingsvoorsprong en vermoeden van hoogbegaafdheid. Hiervoor stond ik voor de klas als leerkracht en deed ik tijdens mijn opleiding al onderzoek naar hoogbegaafdheid. Ik ben moeder van 3 hoogbegaafde jongens die mij deden inzien hoe belangrijk het is om “peers” te hebben en kwamen we erachter hoe weinig kennis er is op het gebied van hoogbegaafdheid bij jonge kinderen. Mijn missie om jonge kinderen te begeleiden in het ontwikkelen van een “growmindset” doormiddel van ukIQ groepen stond lang op het lijstje van wat ik wilde doen maar het kwam er niet van. Wel volgde ik de opleiding HB Specialist, HSP-coach, en dan nu ook officieel ukIQ specialist! Nu is tijd om mijn missie waar te maken: jonge kinderen met een ontwikkelingsvoorsprong begeleiden en te laten groeien door het aanbieden van uitdagende en aansluitende activiteiten. Ik vind het belangrijk dat kinderen ervaringsgericht en ontwikkelingsgericht leren en dit zal dan ook de basis van mijn sessies zijn. Naast het draaien van de ukIQ ochtend kan ik ook helpen bij problemen op school en het begeleiden van ouders.