ukIQ voor ouders

Heb je het vermoeden dat je kind een voorsprong heeft?
Neem dan contact op met de ukIQ groepen in jouw regio. Vaak kunnen we in een eerste gesprek aangeven of er aanleiding is te denken dat je kind voorloopt. Samen met jullie kijkt de ukIQ specialist of er mogelijk sprake van een voorsprong is. Kinderen met een voorsprong laten deze vaak al jong, op verschillende gebieden en voortdurend zien. De ukIQ groep is bedoeld voor kinderen tussen 2,5 en 4 jaar.

Wat is een ukIQ groep?
De ukIQ groep is een peergroup voor kinderen tussen de 2,5 en 4 jaar met een ontwikkelingsvoorsprong. De ukIQ groep biedt een uitdagend programma waarbij er gefocust wordt op mindset. Een ukIQ groep bestaat uit 6 tot 8 kinderen. Op deze manier is er veel ruimte voor observatie en persoonlijke aandacht. Wil je een plekje voor je kind in een ukIQ groep? Wees er snel bij want de groepen zitten snel vol.

Hoe ziet een ukIQ dagdeel eruit?
De dagdelen zijn in de basis gelijk: er is gelegenheid om rustig binnen te komen en afscheid te nemen van je kind. De ukIQ specialist heeft een programma voorbereid met een onderwerp, en heeft daar een filmpje, liedjes of andere materialen bij gezocht. Als het onderwerp geïntroduceerd is gaan de kinderen aan de slag met iedere week weer andere activiteiten. Er is altijd een ‘beweegmoment’ en een pauze. Het beweegmoment zal voor de ene groep buiten zijn, voor de andere binnen of in een gymzaal. In de pauze eten we gezamenlijk ons tussendoortje (fruit of brood en wat drinken) en praten we over het onderwerp of er wordt een boekje gelezen. Aan het einde van de ochtend/middag vertellen de kinderen wat ze gedaan of beleefd hebben.

Wanneer mag mijn kind deelnemen?
Kinderen worden aangemeld door de ukIQ specialist te mailen uit jouw regio. Vervolgens zal de ukIQ specialist een gesprek, ontmoeting of moment om mee te lopen in een ukIQ groep plannen met jou en/of je kind. De ukIQ specialist beslist op basis van het gesprek, de ontmoeting of het meelopen van jouw kind met de ukIQ groep of jouw kind kan aansluiten in de groep. Vervolgens is het besluit aan jullie of je je kind deel wilt laten nemen.

Is er in jouw regio nog geen ukIQ groep neem dan contact op met ukiq@ukiq.nl. Wij kunnen aangeven of er binnenkort een groep start.